Huiswerktraining voor de onderbouw

Een huiswerktraining, iets voor jou?

Heb jij moeite om al die bergen huiswerk op tijd in te leveren, is je agenda een rommeltje of schiet het leren voor een proefwerk er vaak bij in? Dan ben je niet alleen! Heel veel jongeren vinden het lastig om hun huiswerk te organiseren, bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben met concentreren of vooruitwerken. Of omdat ze het druk hebben met sport, vrienden, social media en al die andere dingen die nou eenmaal interessanter zijn dan huiswerk.

Voor jongeren uit de Brugklas en 2e klas van het voortgezet onderwijs

De huiswerktraining is geschikt voor jongeren uit de onderbouw van het VMBO, HAVO of VWO die op een actieve manier willen leren hoe ze hun huiswerk handig kunnen inplannen en uitvoeren. (zit je in de bovenbouw? kijk dan eens bij de training “snel leren = leuk leren”)

De training is ontwikkeld door psychologen en orthopedagogen van Spectrum Brabant. Omdat de training bij WIJS in een kleine groep (met maximaal 4 leeftijdsgenoten) gegeven wordt, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

image001

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de training komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe raak je gemotiveerd?
  • Het nut van plannen en welk systeem past bij jou?
  • Wat is jouw leerstijl?
  • Aandacht en concentratie verbeteren
  • Hoe leer je woordjes?
  • Langere teksten lezen
  • Leren samenvatten en mindmappen
  • Overige leerstrategieën

Tijdens de training wordt gewerkt met een werkboek dat via WIJS aangeschaft kan worden.

Kosten

De cursus kost € 150,- inclusief BTW en exclusief het cursusboek (€ 25,-).

Wanneer de kosten voor jou te hoog zijn kun je mogelijk in aanmerking komen voor een aangepast tarief. Vanuit sociaal maatschappelijke betrokkenheid reserveert WIJS één plaats per training voor een deelnemer met onvoldoende financiële middelen. Deze plaats biedt WIJS tegen minimaal 75% korting aan als het gezinsinkomen rond het bijstandsniveau ligt.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Neem contact op met WIJS, dan stuur ik je het “Aanvraagformulier Tarieven naar draagkracht”.

Wanneer wordt de training gegeven?

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 5 kwartier. Neem contact op met WIJS voor informatie over nieuwe startdata. Deze training kun je ook individueel volgen. In dat geval geldt het tarief van individuele coaching, vraag bij WIJS naar de mogelijkheden.

Vul het contactformulier in voor meer informatie of om je aan te melden