Ouders over WIJS

Suzanne Buijs (moeder Noortje, studiekeuzebegeleiding):

“Mijn dochter van 16 is door Katja erg fijn geholpen met haar zoektocht naar de juiste opleiding. Ze kon snel terecht en werd vakkundig geholpen. Dankzij het advies heeft ze een besluit kunnen nemen wat ze graag wil gaan doen in de toekomst en weet ze duidelijker wat haar kwaliteiten en valkuilen zijn . Bedankt voor de fijne begeleiding.

Lieke Schrage (moeder van Sjoerd, studiekeuzebegeleiding):

Ik ben als moeder heel blij met de begeleiding die Katja aan mijn zoon Sjoerd gegeven heeft. Zij heeft hem geholpen meer inzicht te krijgen in zijn mogelijkheden en hij weet nu wat zijn sterke kanten en zijn valkuilen zijn. Er zijn zoveel opleidingen, vóór de begeleiding bij Katja zag hij door de bomen het bos niet meer. Katja heeft hem geholpen met de keuze en de voorbereiding voor de open dagen van diverse opleidingen en die met hem nabesproken. Zij heeft hem attent gemaakt op de opleiding Aviation Engeneering op de HvA in Amsterdam. Dat bleek een schot in de roos. Ondertussen heeft hij daar, met hard en gemotiveerd werken,  het eerste jaar succesvol afgerond.

Maria Piazza (moeder van Giulian van Zwieten, individuele coaching):

Onze redenen om contact met Katja op te nemen voor onze zoon Giulian waren de volgende:

  • Moeite met het plannen en organiseren van zijn huiswerk
  • Snel afgeleid zijn bij het huiswerk maken
  • Moeite met lezen als gevolg van zijn dyslexie

Wij hebben in overleg met Katja gekozen voor een individueel coaching traject met de methode “Snel leren = leuk leren” voor Giulian.

Giulian is heel positief aan het traject bij Katja begonnen en kwam al na het eerste gesprek enthousiast thuis, de persoonlijke aanpak heeft goed gewerkt bij Giulian.

De enthousiaste en gedreven werkwijze van Katja stimuleerde Giulian om actief aan de slag te gaan en heeft ertoe geleid dat hij “met vlag en wimpel” geslaagd is voor de individuele training “Snel leren = leuk leren”. Middels het inzetten van de methode van deze training heeft Giulian heel veel handvatten aangereikt gekregen om zijn huiswerk sneller en slimmer te organiseren.

Giulian heeft leren samenvatten middels mindmappen en leren snellezen, dit heeft er toe geleid dat zijn schoolresultaten beter zijn geworden. Het gebruik van de geheugentechnieken maakt dat hij meer en makkelijker dingen kan onthouden.

Ook heeft hij geleerd zijn huiswerk beter te plannen en organiseren middels de planningsagenda, dit is zeker in de toetsweek een aanrader!

Wij, maar bovenal Giulian, hebben de coaching van Katja als heel prettig en effectief ervaren.

Maria Piazza

Yvonne Behet (moeder Sophie Lamers, training Snel leren=leuk leren):

Mijn dochter Sophie had grote moeite om zich te motiveren voor haar schoolwerk. Ze vond het lastig om te plannen en mede daardoor waren de resultaten matig, ondanks dat Sophie het gevoel had dat ze hard geleerd had. Kortom, ze wist niet goed hoe ze haar huiswerk aan moest pakken en daardoor kreeg ze steeds minder zin om haar best te doen. Het had toch geen zin in haar beleving.

Katja heeft haar, op een prettige manier, geleerd hoe ze het beste kan plannen. Ook heeft Sophie handvatten gekregen om voor haar lastige vakken beter onder de knie te krijgen. En met resultaat! Sophie heeft nu veel meer grip op haar huiswerk en de toetsen. Daardoor is ze meer gemotiveerd om te leren haar cijfers zijn flink omhoog gegaan. Dit stimuleert haar om de door Katja aangeleerde technieken te blijven toepassen.

Door haar open houding is Katja ontzettend goed in staat om pubers te helpen bij hun studie”problemen”. Zij oordeelt niet, maar geeft de pubers juist tips om iets aan het probleem te veranderen. Dit motiveert!  Echt top!! Katja, heel hartelijk bedankt!

Ouders van Benthe van Wamel: (training in groep in combinatie met individuele coaching):

Benthe is een open vrolijke meid die graag met vriendinnen lol maakt. School vindt Benthe niet belangrijk met als gevolg huiswerk niet maken, niet opletten in de klas, negatief zijn in de klas en proefwerken niet leren. Met als gevolg een slecht resultaat.

Benthe kwam in een negatieve spiraal en wilde al die tijd geen hulp aannemen. Tot dat ze het inzicht kreeg dat het toch echt anders moest en zag dit niet zelf te kunnen.

Samen met Benthe naar de site van Wijs gekeken. Dit sprak Benthe gelijk aan. De site sluit aan op de behoefte van de puber

Het gaat niet alleen om huiswerkbegeleiding maar ook veel meer om samen te kijken hoe het met jou gaat en wat jij nodig hebt om wel gemotiveerd te zijn je huiswerk te maken en te leren. De verantwoordelijkheid bij Benthe laten. Benthe heeft deze benadering als zeer prettig ervaren. Voor het eerst aanvaarde ze hulp en zag ze ook dat ze echt wat kon met de tips die ze kreeg. De concrete handvatten kon Benthe gelijk toepassen en hierin zag ze ook gelijk een positief resultaat. Engels leren met gekleurde kaartjes waar je de woorden opschrijft was voor Lynn een openbaring en een goede methode om woordjes te leren. Ook bepaalde  muziek tijdens het leren werkt voor Lynn heel goed.

Door het coaching traject van Katja heeft Benthe haar negatieve spiraal kunnen doorbreken en zelf de keuze gemaakt het anders te gaan aanpakken. Juist deze manier heeft Benthe zelfvertrouwen gegeven.

Benthe is rustiger in de klas en let beter op. Hierdoor wordt het maken van huiswerk en opdrachten ook makkelijker. Benthe probeert nu alles op tijd in te leveren. Dit geeft haar veel meer rust en de ruimte om over dingen na te denken. Langzaam wordt ook duidelijk welke vervolgopleiding ze hierna wil gaan volgen. Dit stimuleert haar ook om deze opleiding goed af te ronden.