Studiekeuze programma WIJS

Studiekeuze programma WIJS

Het studiekeuzeprogramma WIJS is een uniek programma waarin je stap voor stap begeleid wordt om de studiekeuze te maken die het beste bij je past. Je kunt het programma volledig zelfstandig online doorlopen of met persoonlijke begeleiding.

Wat levert het programma je op? 

Het programma maakt het jou mogelijk een gemotiveerde keuze voor je vervolgopleiding te maken. Aan het einde van dit programma weet jij eindelijk wat nu echt bij jou past en heb je een top 3 van jouw favoriete studies.

Door de diepgang van de verschillende testen en onderdelen krijg je een goed zelfbeeld. Naderhand heb je een volledige rapportage waarin al je resultaten en testuitslagen na te lezen zijn. Na het doorlopen van alle onderdelen ben je er zeker van dat je alles gedaan hebt om tot de best passende keuze te komen.


Wat kun je verwachten van het programma?

Het programma bestaat uit 7 stappen. Iedere stap leidt jou een stukje verder in je keuze. Het is een leuk programma om mee bezig te zijn. De onderdelen zijn samengesteld op basis van 12 jaar ervaring met studiekeuzebegeleiding en jongerencoaching. Omdat ik door de jaren heen vele honderden jongeren heb mogen begeleiden in hun keuze, weet ik inmiddels wat wel en niet werkt in het keuzeproces. Het beste van alles komt samen in de 7 stappen van dit programma.

Voor het programma maak ik gebruik van een hoogwaardige online omgeving. Het voordeel hiervan is dat, naast de professionele testen, ook gebruik gemaakt kan worden van het uitgebreide informatiesysteem. (Hierin vind je complete en actuele informatie over alle opleidingen, beroepen, open dagen, arbeidsmarktkansen etc.)


Hoe is het programma opgebouwd?

In de eerste onderdelen leer je jezelf goed kennen. Waar ben jij nou goed in? Waar word jij door gemotiveerd? Wat voor persoonlijkheid heb jij? Hoe zorg je ervoor dat je een keuze maakt die echt bij jou past?

Daarna, als jij een goed beeld hebt van jezelf en van je interesses, leidt het programma je naar alle mogelijke opleidingen en beroepen die bij jou aansluiten.
Deze ga je vervolgens onderzoeken en met elkaar vergelijken. Het programma leidt je volledig door dit proces.

Zo werk je stap voor stap steeds verder toe naar jouw top 3 van best passende opleidingen.


Hoeveel tijd kost het en hoe gaat het in zijn werk? 

Het programma bestaat uit 7 stappen. Een richtlijn is om per week een stap te doorlopen maar het kan ook sneller. Per stap ben je gemiddeld 1 tot 1,5 uur bezig. Soms ben je iets langer bezig, soms korter, ook afhankelijk van hoe snel je zelf bent natuurlijk.

Mocht je sneller of langzamer door het programma willen gaan, dan kan dat. Je bent vrij om je eigen tempo te bepalen. Er zijn ook jongeren die in twee weken het programma doorlopen. Het programma blijft standaard 1 jaar voor je open staan. In overleg kan deze periode (kosteloos) verlengd worden.

Zelfstandig online of met begeleiding

Je kunt het studiekeuze programma op twee manieren doorlopen:

  1. Zelfstandig online inclusief uitgebreide rapportage (waarbij je wel altijd de mogelijkheid hebt om al je vragen te stellen die ik minimaal wekelijks zal beantwoorden). of:
  1. In combinatie met coaching. Deze coaching kan plaats vinden door middel van gesprekken in de praktijkruimte van WIJS (Wijchen) of online middels Skype, Facetime, Whatsapp of per mail. Ik volg jouw proces, denk met je mee en geef je advies. We hebben regelmatig contact over hoe het gaat en hoe ver je bent.

We maken afspraken over de contactmomenten. Dit is mede afhankelijk van hoe snel je het programma wil doorlopen, jouw voorkeur en welk pakket je kiest.

In een (gratis en vrijblijvende) kennismaking kunnen we bespreken wat het beste bij jouw situatie past en kun je het programma inzien.

Wat zijn de kosten?

Studiekeuze programma zelfstandig online: Uniek en uitgebreid programma wat je zelfstandig kunt doorlopen met professionele testen en werkvormen. Het programma begeleidt jou stap voor stap naar jouw top 3 van studies die het beste bij je passen. Je hebt de mogelijkheid om tussentijds al je vragen te stellen. Inclusief uitgebreide rapportage met alle resultaten en testuitslagen:
257 euro (inclusief 21% BTW)

Studiekeuze programma zelfstandig online in combinatie met 1,5 uur persoonlijke coaching op afstand: Zoals hierboven benoemd inclusief persoonlijke begeleiding. Op afstand volg en begeleid ik je in jouw proces, we stemmen af naar behoefte. Ik denk met je mee en geef je persoonlijk advies over de best passende opleidingen. Tussentijds kun je al je vragen te stellen. Inclusief uitgebreide rapportage met alle resultaten en testuitslagen:
370 euro (inclusief 21% BTW)

Intensief Studiekeuze traject met persoonlijke begeleiding: We starten met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Daarna hebben we 3 gesprekken van ruim 1,5 uur in de Praktijk in Wijchen. In de tussentijd maak je thuis een aantal professionele testen. Door middel van actieve werkvormen, gesprekken en diverse testen coach ik je persoonlijk en intensief om tot jouw studiekeuze te komen waar je echt voor kunt gaan.
597 euro (inclusief 21% BTW)

Bovenstaande trajecten zijn uit te breiden met extra uren coaching: 79 euro per uur (inclusief 21% BTW)

 

Lees ook de ervaringen van andere jongeren met de begeleiding van WIJS.

Vul het contactformulier in voor een afspraak of meer informatie.