Zelfvertrouwen & Weerbaarheid

Training: Zelfvertrouwen & Weerbaarheid

De training is er op gericht in korte tijd zekerder van jezelf te worden en met meer zelfvertrouwen nieuwe situaties aan te pakken. Je leert hoe je stevig in het leven kunt staan, zowel thuis, met vrienden als op school. De training is ontwikkeld door psychologen en orthopedagogen van Spectrum Brabant. Omdat de training in een kleine groep (4 à 5 jongeren) gegeven wordt, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Je zeker voelen, stevig in je schoenen staan, makkelijker met andere mensen om kunnen gaan. Daar gaan we samen aan werken in deze training. Je zult merken dat je steeds meer grip krijgt op je stress gevoelens.
Iedereen kan het leren….en jij dus ook!

coaching_wijs

Wat is de inhoud van de training?

Thema’s die onder andere aan bod komen:

 • Wat is weerbaarheid en assertiviteit
 • Stress en spanningen herkennen en inschalen met de stressmeter
 • Samenhang tussen een gebeurtenis, je gedachten, je gevoelens, je gedrag en het gevolg in leren zien
 • Gedachten die je belemmeren herkennen
 • Leren relativeren en de baas worden over eigen gedachten
 • Persoonlijke kwaliteiten en uitdagingen
 • Leren op een juiste manier adem te halen en te ontspannen
 • Voor jezelf opkomen
 • Omgaan met kritiek
 • Omgaan met pesten en leren “nee” zeggen
 • Tips voor een stevige houding en uitstraling

Voor wie?

De training is geschikt voor jongeren van 12 tot 15 jaar. Je wordt in een passende groep ingedeeld.
Deze training wordt ook gegeven voor jongeren van 16 tot 18 jaar, informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen met WIJS.

Praktische informatie

De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1 uur.

Bij aanmelding zal er eerst een gesprek plaats vinden met één of beide ouders en de jongere. Eventueel kan een gedeelte van het gesprek alleen met de jongere of de ouders gevoerd worden. Tijdens dit gesprek worden de wederzijdse verwachtingen besproken en bekeken of de training aansluit bij de wensen. De jongere ontvangt begeleidende werkbladen vol met belangrijke informatie en handige tips. Na iedere bijeenkomst wordt er een “thuisopdracht” meegegeven. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om nadenken en oefenen van nieuwe gedragingen. Ouders worden met een wekelijkse ouderbrief op de hoogte gehouden van de behandelde onderwerpen en betrokken bij het stimuleren van nieuw geleerde vaardigheden.

Kosten

De training kost € 250,- inclusief BTW en het werkboek.

Wanneer de kosten voor jou te hoog zijn kun je mogelijk in aanmerking komen voor een aangepast tarief. Vanuit sociaal maatschappelijke betrokkenheid reserveert WIJS één plaats per training voor een deelnemer met onvoldoende financiële middelen. Deze plaats biedt WIJS tegen minimaal 75% korting aan als het gezinsinkomen rond het bijstandsniveau ligt.

Denk je hiervoor in aanmerking te komen? Neem contact op met WIJS, dan stuur ik je het “Aanvraagformulier Tarieven naar draagkracht”.

Wanneer wordt de cursus gegeven?

Neem contact op met WIJS voor informatie over nieuwe startdata. Deze training kun je ook individueel volgen. In dat geval geldt het tarief van individuele coaching, vraag bij WIJS om de mogelijkheden.

Vul het contactformulier in om je aan te melden of voor meer informatie